Històric d'articles

Caminada Cultural "Art borètum" a les Garrigues

Publicat a Notícies dels Consells

 

El passat diumenge va tenir lloc a la població de la Pobla de Cérvoles la vuitena caminada cultural per les Garrigues organitzada conjuntament entre el Consell Esportiu de les Garrigues i el Centre d’Estudis de les Garrigues.
Un total de 115 caminadors i caminadores de totes les edats, on el 64% procedien de fora de la comarca no es van voler perdre aquesta nova caminada cultural.
El temps finalment va aguantar i vam poder gaudir d’un temps primaveral ideal per a caminar i practicar activitat física.
Va ser una ruta circular de 9km on vam descobrir l’espai de l’Arborètum de les Garrigues Dr.Barberà on el Josep Bochaca ens va explicar i ensenyar la gran varietat d’arbres que podem trobar en aquest magnífic espai i és que trobem arbres de totes les altituds i de tots els indrets. Un espai molt recomanable per a visitar i ho podeu fer sempre que vulgueu ja que l’entrada és lliure i gratuïta.
La següent parada va ser la Vinya dels Artistes dins les instal•lacions del Celler Mas Blanch i Jové. Caminant entre les vinyes podem trobar una barqueta que va deixar el Carles Santos navegant damunt d’una alzina (La Sargantaneta) o entre moltes altres escultures, trobem un gran orgue (l’orgue de Camp de Josep Guinovart). I és que vinyes i escultures a l’aire lliure és una fusió magnífica i impactant.
Vam poder degustar el Saó blanc, Saó rosat, el Petit Saó i el Saó Expressiu i tot acompanyat amb torrades i oli D.O.P les Garrigues; tot una meravella per al paladar.
Des de l'organització volem agrair la col·laboració i la rebuda del Celler Mas Blanch i Jové , de la fundació de l’arborètum de les Garrigues Dr. Barberà i de Ajuntament de la Pobla de Cérvoles.

Trobareu més informació de les properes rutes i les imatges de la ruta al web: http://marxanordicaiculturagarrigues.blogspot.com.es/