Històric d'articles

3a edició de la Lliga Pirineus

Publicat a Notícies dels Consells

Aquest cap de setmana donarà inici la 3a edició de la Lliga Pirineus de futbol 7, una competició escolar organitzada pels Consells Esportius de muntanya (Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà). El torneig aplega 28 equips de les categories Pollets, Prebenjamí, Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet. També realitzen aquesta activitat equips de la Ribagorza aragonesa, com són les Escoles de Futbol de Benasque i Castejon de Sos.

Durant els mesos d'octubre i novembre tindrà lloc la 1a volta de la competició i no serà fins al mes d'abril de 2016 que s'iniciarà la 2a volta de la competició. Durant aquests mesos, tot i que les Escoles de Futbol no deixen d’entrenar, els esportistes poden gaudir d’altres esports i competicions com són l’esquí alpí, natació, el surf de neu o els crossos, també organitzats pels mateixos Consells Esportius.

Un any més, es porta a terme el programa de valors "targeta verda", on els mateixos àrbitres apliquen puntuacions dins de cada partit de la competició que queden reflexades en una classificació final de la competició. Els programes de valors que promouen els Consells Esportius, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, són una eina molt important per al treball diari dels entrenadors i voluntaris que realitzen diferents tasques dins els centres escolars i les Escoles de Futbol en aquest cas.

Aquest any, i com a novetat, també es portarà a terme un reglament més educatiu, on cada jugador haurà de jugar com a mínim una de les quatre parts del partit. D'aquesta manera, tots els esportistes s'asseguren la participació en cada partit i que durant els deu minuts de la part no seran substituïts. Una altra novetat és que en les categories més petites, els resultats seran amb punts i no gols.

Aquesta competició té el suport de la Diputació de Lleida dins les diferents activitats organitzades pels Consells Esportius i el del Consell Català de l’Esport.