Històric d'articles

Una delegació de la CSIT avalua la candidatura de Tortosa per als World Sports Games 2019

Publicat a Notícies dels Consells

A partir d’avui el director esportiu i el secretari general de l’organització que impulsa l’esdeveniment visiten els equipaments i es reuneixen amb els diferents organitzadors

Un cop presentada per part dels Consells Esportius de Catalunya la candidatura de Tortosa per a acollir els World Sports Games del 2019, la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT), entitat promotora de l’esdeveniment, inicia aquests dies la seva avaluació. En concret, ahir arribaven a Catalunya el vicepresident i director esportiu, l’holandès Henk Bouchoms, i el seu secretari general, l’austríac Wolfgang Burghardt. Durant la seva estada, que es perllongarà fins diumenge, els dos representants de la confederació es reuniran amb diferents responsables de les entitats organitzadores i visitaran alguns dels equipaments i infraestructures amb les que compta la candidatura.

Entre els aspectes que es tractaran a partir d’avui amb la delegació de la CSIT es troben qüestions com el nombre de participants que podrien acollir els World Sports Games, quina programació cultural i lúdica es podria impulsar per a implicar la població catalana, la programació esportiva que s’inclouria o el valor afegit que poden aportar Catalunya i els Consells Esportius (en especial els consells de les Terres de l’Ebre) a aquesta trobada internacional d’esportistes.

Els World Sports Games de la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT), se celebren cada dos anys i poden arribar a atraure fins a 10.000 esportistes sense límit d’edat. Les disciplines esportives que es practiquen són les pròpies de la ciutat i el territori amfitrions.

El proper mes de juny els jocs se celebraran a Riga, capital de Letònia. Serà llavors quan es faci pública l’elecció de la ciutat amfitriona de la propera edició, l'any 2019. L'Ajuntament de Tortosa i la Unió de Consells Esportius de Catalunya, amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i de la Diputació de Tarragona, han elaborat un dossier per oferir la ciutat per a acollir els jocs d'aquí a dos anys. Anteriorment, han estat seu d'aquests jocs les ciutats de Lignano (Itàlia), Varna (Bulgària), Tallinn (Estònia) i Rimini (Itàlia).