Històric d'articles

Formació de Formadors de F7

Publicat a Notícies dels Consells

Cada temporada un gran nombre d’equips de futbol 7 integrats per nens i nenes  d’entre 5 i 9 anys d’arreu de la província de Girona participen a les lligues de futbol  organitzades pels Consells Esportius.

Aquest curs 12/13 els Consells Esportius de les comarques del Pla de l’Estany, Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès s’han unit per transmetre un missatge que persegueix la formació i educació dels participants a aquestes activitats més enllà de la persecució de resultats.

Per posar-ho en pràctica s’han plantejat alguns canvis que afecten fins i tot al nom dels entrenadors passant-se a anomenar educadors de F7 i els àrbitres com a Tutors de Joc.
A banda del canvi en la nomenclatura per a cada col•lectiu s’han programat Jornades de formació específica en les que es reuniran els educadors de les 4 comarques el proper dissabte dia 15 de setembre i els Tutors de Joc el dia 22 al Institut Pere Alsius de Banyoles de les 9:00 a les 20:00.
Les dues jornades estan orientades a mostrar les eines necessàries per planificar correctament una temporada tenint en compte aspectes que van més enllà dels estrictament esportius donant les pautes essencials per iniciar-se en l’ensenyament esportiu des d’una perspectiva que contingui tres elements considerats bàsics pels organitzadors de les activitats esportives en edat escolar; educació, joc i activitat física.

S’espera que aquesta iniciativa ajudi als clubs i entitats participants en la formació dels seus tècnics, minimitzi els conflictes arbitrals i sobretot contribueixi en l’educació dels joves esportistes.