La UCEC reclama un paper destacat per a l'esport popular en el futur model esportiu català

Publicat a Notícies

La UCEC reclama un paper destacat per a l’esport popular en el futur model esportiu català
El president de la Unió, Jaume Domingo, anima els representants dels diferents consells a fer un esforç per anar més enllà de l’esport escolar

“Volem que a Catalunya tothom pugui exercir el seu dret a la pràctica esportiva i a l’activitat física en igualtat de condicions, sense cap tipus de discriminació. Les capacitats físiques i psíquiques, el lloc de procedència, el gènere, la situació socioeconòmica, el lloc en el que es viu... no han de ser cap impediment per fer esport ni activitat física”. Amb aquestes paraules el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, reclamava la necessitat d’atorgar un paper destacat a l’esport popular, envers el federat i competitiu, en el futur model esportiu català. El president de la UCEC va fer aquestes declaracions en el marc del dinar-col•loqui organitzat per l’entitat el passat dimecres 14 de desembre, al que van assistir el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i prop d’un centenar de membres dels Consells Esportius d’arreu de Catalunya

Domingo va apuntar, a més, que han de ser els propis Consells Esportius, com a estructura ja existent per a la promoció de l’activitat física des d’una vessant social, els responsables de l’esport popular. Així s’adreçava als representants dels consells assistents per convidar-los a anar més enllà de l’esport escolar i a “crear espais per repensar i formular nous models i propostes que donin una oportunitat a tota aquella gent que queda fora de l’esport federat”.

El president de la UCEC assegurava que existeix molt camí per recórrer ja que l’actual sistema esportiu segueix donant màxima prioritat a l’activitat esportiva de rendiment. D’aquesta manera reclamava que “tot i la importància de treballar per disposar de les millors seleccions i esportistes, també és fonamental garantir a tota la ciutadania l’accés a l’activitat física”.

Durant la trobada també va intervenir el Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, qui va destacar la seva voluntat d’establir un nou model de l’esport català a través del diàleg i el consens mitjançant el Pacte Nacional per l'Activitat Física i l'Esport. Assegurava Figueras que per arribar-hi “s'obrirà un procés de diàleg bilateral amb cada un dels actors, per acollir les sensibilitats de tothom. La intenció és poder presentar aquest Pacte Nacional al juny i que aquest serveixi a la nova legislatura per assentar les bases del que haurà de ser la nova Llei de l'Esport de Catalunya”. En aquest sentit apuntava també a la importància que els Consells Esportius han de tenir en aquest futur model, del que, assegurava, han de ser una part fonamental.

L’estructura dels Consells Esportius està formada per 45 consells diferents distribuïts per tot el territori català. La UCEC és responsable d’esdeveniments esportius de la magnitud dels Jocs Esportius Escolars que apleguen cada any més de 200.000 participants.