Els Consells Esportius presenten el seu projecte d’esport popular a la Diputació de Girona

Publicat a Notícies

La proposta dels consells se centra a promoure un model per a l’esport català que sigui inclusiu i que democratitzi de manera definitiva l’activitat física

El passat dimarts el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, acompanyat pel diputat de Cooperació Esportiva, Carles Salgas, rebia el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo. La trobada s’emmarca en la ronda de contactes institucionals que realitza Domingo a l’actualitat per tal de donar a conèixer la proposta dels consells per al futur model esportiu de Catalunya.

Al llarg de la trobada el representant dels Consells Esportius exposava que l’actual model esportiu es caracteritza, principalment, pel seu sentit competitiu. Aquest fet provoca que la major part dels infants i joves vagin abandonant la pràctica de l’activitat física davant les exigències en forma de resultats que reclamen les competicions. Així mateix, aquest model competitiu impedeix que les persones adultes puguin practicar l’esport que els agrada degut a les exigències físiques. La proposta dels consells passa per impulsar un model d’esport escolar on es prioritza la inclusió i l’educació en valors per sobre dels resultats i per promoure l’esport popular com a eina de democratització real de l’activitat física. El nou model proposa adaptar els reglaments i les instal•lacions esportives a les edats i les condicions físiques dels participants.

Durant la reunió, Jaume Domingo demanava el suport de la Diputació de Girona en la difusió d’aquesta proposta davant del procés obert per a l’establiment d'un Pacte Nacional per a l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya i d’una futura llei de l’esport. El president dels consells manifestava en finalitzar la reunió que “estem satisfets per la bona acollida que ha tingut la nostra proposta per part de la Diputació. Crec fermament que el model que defensem és el que necessita Catalunya per al seu futur i el que podrem acabar assolint amb el suport del major nombre d’administracions i institucions possible”.