Els Consells Esportius organitzaran els World Sports Games de 2019 a Tortosa

Publicat a Notícies

La candidatura ha estat escollida per davant d’altres presentades des de Mèxic, Finlàndia i Israel

La International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT) ha anunciat que la candidatura de Tortosa-Terres de l’Ebre, promoguda pels Consells Esportius, ha estat escollida per tal d’organitzar els World Sports Games de 2019. La decisió la donava a conèixer el president de la CSIT, Bruno Molea, mitjançant una trucada al president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo. A través d’un comunicat emès per la pròpia confederació, es destaca que la candidatura promoguda per la Unió de Consells Esportius de Catalunya, UCEC, s’ha imposat a les proposades des de països com Mèxic, Finlàndia i Israel. En el mateix comunicat es destaca la importància econòmica, cultural i intel•lectual de Tortosa al seu entorn.

Un cop coneguda la notícia, Jaume Domingo ha volgut destacar que "per a Catalunya és un pas important de consolidació de l'esport popular, un esport que ha d'arribar a tothom sense discriminacions i que, a més, pot generar complicitats i sinèrgies molt importants al territori. L'organització dels jocs a Tortosa-Terres de l'Ebre és un exemple clar de treball conjunt d'un territori que es projecta a nivell internacional".

La notícia arriba després que el passat cap de setmana una delegació avaluadora visités diferents infraestructures de la zona i s’entrevistés amb representants de la candidatura.

Els World Sports Games se celebren cada dos anys i poden arribar a atreure fins a 10.000 esportistes sense límit d’edat. Les disciplines esportives que es practiquen són les pròpies de la ciutat i el territori amfitrions. El proper mes de juny els jocs se celebraran a Riga, capital de Letònia. Anteriorment, han estat seu d'aquests jocs les ciutats de Lignano (Itàlia), Varna (Bulgària), Tallinn (Estònia) i Rimini (Itàlia).