El model d'esport dels consells esportius, clau per a acollir els World Sports Games

Publicat a Notícies

Aquest matí tenia lloc una roda de premsa per donar a conèixer les reaccions davant de l’elecció de la candidatura promoguda pels Consells Esportius

La implicació de l'esport en edat escolar o la voluntat d'adaptar els reglaments esportius per fer més inclusiva la pràctica de l’activitat física, han estat aspectes decisius per a que la candidatura de Tortosa-Terres de l’Ebre s’hagi fet amb l’organització dels World Sports Games 2019. Així ho manifestava aquest matí el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, durant la roda de premsa que tenia lloc a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. També participaven de la compareixença per exposar les reaccions davant d’aquesta elecció, el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Domingo també destacava entre els aspectes més valorats per la International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT) a l’hora d’escollir la candidatura, el potencial turístic i esportiu del territori. Cal tenir en compta que els World Sports Games suposaran la vinguda d’entre 8.000 i 10.000 persones.

El secretari general de l’Esport de la Generalitat també ha subratllat la importància dels jocs als que ha qualificat com al gran esdeveniment esportiu de Catalunya l'any 2019. D’aquesta manera ha garantit que rebran el tracte que es mereixen per part del Govern.

Per la seva banda l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet una crida a la implicació de tot el territori i a la participació del voluntariat per tal de garantir l’èxit organitzatiu. En aquest sentit ha avançat la propera constitució del comitè organitzador que tindrà entre les seves responsabilitats planificar el programa i els passos a seguir durant els propers dos anys.