Els Consells Esportius participen de la trobada a Torí del projecte SPIN d’esport per la inclusió

Publicat a Notícies

Els Consells Esportius participen de la trobada a Torí del projecte SPIN d’esport per la inclusió
El projecte treballa per la inclusió de persones immigrants i nouvingudes a Catalunya, les Illes Balears, França i Itàlia

Avui dijous i demà divendres els Consells Esportius de Catalunya participen de la trobada a Torí del projecte SPIN (Sport for Inclusion) destinat a promoure la inclusió social, a través de l’activitat física, de persones immigrants i nouvingudes. A més, SPIN aposta per afavorir la mobilitat de persones voluntàries, entrenadors i entrenadores, gestors i gestores i personal d’entitats sense ànim de lucre entre els països participants. Al llarg d’aquests dies una delegació dels consells prendrà part del treball del primer grup de discussió d’una iniciativa de la que participen institucions de França (Comité régional de l’Union de l’enseignement du premier degré Languedoc-Roussillon), Itàlia (Unione Italiana Sport per Tutti-Comitato Regionale Piemontese) i Catalunya (Universitat Rovira i Virgili i Consells Esportius) i que coordina Euroregió Pirineus Mediterrània.

Sport for Inclusion es troba a l’actualitat en fase d’anàlisi i diagnòstic de la realitat de l’esport a les regions participants. Al llarg d’aquest 2017 està prevista la celebració de dos grups de discussió més i, al novembre, tindrà lloc el Seminari Europeu d’Esport i Inclusió Social a Mollet del Vallès.

El president dels Consells Esportius, Jaume Domingo, qui encapçala la delegació de l’entitat, ha destacat que “per a nosaltres és molt important estar present en propostes que, com aquesta, veuen en l’esport una eina d’inclusió. La integració social de les persones nouvingudes continua sent un dels grans reptes que tenim com a societat i l’activitat física ha demostrat que pot oferir un elevat nivell d’èxit. Els Consells Esportius tenim una àmplia experiència al respecte i podem posar-la al servei d’altres països a més d’aprendre d’altres models”.