Els representants dels Consells Esportius es reuneixen amb el president del Consejo Superior de Deportes

Publicat a Notícies

José Ramón Lete rebia ahir el president i el vicepresident dels consells per tractar qüestions com la situació del voluntariat o les darreres actuacions dutes a terme pels Consells Esportius

Els Consells Esportius de Catalunya tenien ahir a Madrid la possibilitat de tractar amb el president del Consejo Superior de Deportes, José Ramón Lete, algunes de les principals qüestions que afecten a les entitats esportives catalanes. El president dels consells, Jaume Domingo, i el vicepresident i alcalde de Mollet, Josep Monràs, exposaven d’aquesta manera qüestions com l’actual situació del voluntariat. En aquest sentit es parlava sobre la contractació dels monitors o sobre el paper dels tutors de joc incidint en les compensacions que poden rebre com a voluntaris o en el reconeixement social de la seva tasca.

Dins també del dia a dia de les entitats esportives els representants dels consells posaven sobre la taula els efectes que l’impost sobre societats té entre les entitats més petites i amb menors recursos.

La tasca que desenvolupen els Consells Esportius de Catalunya també va estar present en la reunió. Domingo i Monràs exposaven el treball que es desenvolupa en la promoció de l’esport en edat escolar i de l’esport popular. D’aquesta manera se li presentava al president del Consejo Superior de Deportes la campanya “Jo sempre hi guanyo”, centrada en donar a conèixer els valors que es poden adquirir a través de la pràctica esportiva i se li explicaven detalls de l’organització dels World Sports Games del 2019 a Tortosa.

Aprofitant la presència de l’alcalde de Mollet a la trobada, un municipi que enguany és Ciutat Europea de l’Esport, també es parlava sobre la propera presentació a la població del projecte europeu SPIN, per a la integració social a través de l’esport, i d’un estudi sobre l’esport popular.

Un cop finalitzada la reunió el president dels Consells Esportius, Jaume Domingo, valorava “molt positivament la conversa. Hem pogut parlar sobre com ens afecta l’actual marc legal estatal en matèria fiscal i de voluntariat, que són dos aspectes molt importants per a l’activitat esportiva. Però també hem pogut posar de rellevància quina és la feina que duem a terme des dels consells amb un ens de la importància del Consejo Superior de Deportes. Crec que podem sentir-nos molt satisfets de l’entesa que hem assolit i de la resposta que hem rebut del president”.