Presentats els CSIT World Sport Games de Tortosa 2019

Publicat a Notícies

 

L’esdeveniment s’espera que aplegui durant la seva celebració al municipi uns 10.000 esportistes amateurs

L’Espai Sant Domènec ha estat es lloc escollit per presentar a entitats, associacions i clubs esportius de les Terres de l’Ebre i als mitjans de comunicació la celebració l’any 2019 dels CSIT World Sport Games a Tortosa. Durant l’acte es destacaven algunes de les dades més rellevants de l’organització de l’esdeveniment, com la previsió d’acollir al voltant de 10.000 esportistes no professionals arribats d’arreu del món en uns jocs que es caracteritzen pel seu transfons popular.

 

Precisament, durant la seva intervenció, el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha recordat que “el 1936, Catalunya havia de celebrar les olimpíades populars esportives, que van estroncar-se amb l'esclat de la Guerra Civil. Ara tenim l'oportunitat de tancar el cercle i celebrar aquelles olimpíades amb uns jocs de la pau, precisament en un territori que va patir molt el conflicte armat”. A més de destacar l’aposta per l’esport popular que suposen els World Sport Games, Domingo també ha assenyalat la rellevància que tindran els jocs per al foment de la cultura i la posada en valor de la natura i el teixit esportiu de base.

L’acte comptava també amb la presència de la consellera de la Presidència, Neus Munté, qui ha posat de manifest la importància d’aquest esdeveniment per a la democratització de l’activitat física assegurant que “l'esport d'alt rendiment és necessari, però l'hem de fer compatible amb la pràctica de l'esport per a tothom, i aquí vull destacar la feina que fan els consells esportius al nostre país”. De la mateixa manera Munté ha exposat que els jocs “tindran un gran impacte que ha de permetre ubicar-nos més i millor al món, i que generaran beneficis tangibles i intangibles, com els valors de l'esport amateur i l'aposta per la inclusivitat”.

La presentació també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, qui ha destacat l'aposta “clara, decidida i ferma” del govern de Catalunya en la consecució d'aquests jocs afirmant que “aquest és un projecte no només de Tortosa i Terres de l'Ebre, sinó de tot un país, que requereix de la complicitat de tota la societat civil. Aquest és ara el principal repte que tenim per endavant”. Així Bel ha agraït el treball dels Consells Esportius de Catalunya, el suport de la Diputació de Tarragona i la complicitat de tot el món esportiu de les Terres de l'Ebre. Finalment el president de la International Workers and Amateur in Sports Confederation (CSIT), Bruno Molea, ha revelat que aquesta és la primera vegada que un país obté la seu dels jocs al poc de la seva integració a la confederació.

La presentació també ha comptat amb alcaldes i regidors de les subseus dels jocs ja confirmades: Amposta, Gandesa, Móra d'Ebre, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. Els jocs del 2019 mantenen oberta la possibilitat d'incorporar noves subseus d'arreu del territori.